Frankrijk

Chateau Roumieu,Haut Placey, Bordeaux, Sauternes AOC, Sémillion 2020 (10)
Van de stokoude percelen, sommige wel meer dan 100 jaar, wordt deze zeer volle wijn gemaakt! Gedroogd fruit, abrikoos en wat limoen.

Chateau St.Roche, Maury rouge, grenache 2019 (6)
Een heerlijke elegante biologische dessertwijn met aroma’s van wilde aardbeien en fruit.

Hongarije

Chateau Dereszla, Tokaj, Furmint 2017 (7)

Dit chateau uit de 18e eeuw vol moderne techniek om een prachtige frisse wijn te maken. Fris fruit, rijke smaak met frisse zuren.

Versterkte wijnen

Fonseca 10 yo tawny S/A (7)
Een roodbruine port met een schitterende karmijnrode weerspiegeling. Deze port heeft een geurig bouquet van rijp fruit met een zijdeachtige samenstelling met subtiele houtnuances.

Fonseca 20 yo tawny S/A (10)
Naarmate de port langer rijpt in het vat, verliest het zijn robijnrode kleur en krijgt de verleidelijke amberkleur die we kennen als tawny. De wijn geleidelijk soepeler en zachter en worden de aroma’s rijker en complexer. In deze 20 jaar oude port maken de primaire fruittonen plaats voor rijp volwassen fruit, warme kruidige tonen van kaneel en butterscotch en subtiel eiken.

Fonseca BIN 27 S/A (8)

Bin 27 deelt de stijl van de grote Vintage ports in diepgang en karakter. Speciaal geblend voor consistentie en karakter in de typsiche Fonseca-stijl, een perfecte port. Fruitige geuren met bramen, cassis, pruimen en kruiden. De smaak is vol en rond met mondvullende tannines.

Spanje Lustau San Emelio, Pedro Ximenez S/A (6)
Na het zonnebad van deze PX druiven wanneer ze bijna rozijntjes zijn geworden, worden ze tot wijn geperst. Deze wijn wordt 12 jaar blootgesteld aan de zilte lucht van Jerez de la Frontera. Je proeft dan de rozijnen, vijgen en chocolade, met een super zachte en lange afdronk. Een bonbon in een glas!