Frankrijk

Chateau Suduirait Premier Cru Classé  2011 (16)

De top uit Bordeaux, 97% Semillon druif welke door de edele rotting een verfijning zoals alleen in deze top regio kan verkregen worden. 20 maanden rijping op gedeeltelijk nieuwe en oude houten vaten maken deze wijn prachtig complex met tonen van citrus en perzik in de neus, vervolgd door gedroogd fruit van abrikoos en vanille. Geconcentreerd maar door de frisse zomer elegant.

Oostenrijk

Weingut Tschida, Neusiedlersee, Spätlese merlot 2022 (8)

Zeer licht steenrood. in de neus hibiscus, licht kersenfruit en rozenbottels, met een vleugje noga op de achtergrond. Soepel mondgevoel en harmonieus met zeer fijne bittertonen en roodbloemige nuances. De zuurgraad en zoetheid worden prachtig gecombineerd met een geweldige smelting.

Versterkte wijnen

Mas Amiel, Maury, Frankrijk 20 ans (12)

Complexiteit, finesse, elegantie en grote omvang voor deze 20 jarige… Als een wonder der natuur ontwikkelt deze wijn met prachtige amberkleurig aroma’s van zachtzuur gedroogde vijgen die zich vermengen met de suggestie van zoete specerijen, daarna groeit hij op meer verrassende tonen van verse drop. Een verbazingwekkende finish van grote persisitentie.


Fonseca 10 yo tawny S/A (10)
Een roodbruine port met een schitterende karmijnrode weerspiegeling. Deze port heeft een geurig bouquet van rijp fruit met een zijdeachtige samenstelling met subtiele houtnuances.

Fonseca 20 yo tawny S/A (12)
Naarmate de port langer rijpt in het vat, verliest het zijn robijnrode kleur en krijgt de verleidelijke amberkleur die we kennen als tawny. De wijn geleidelijk soepeler en zachter en worden de aroma’s rijker en complexer. In deze 20 jaar oude port maken de primaire fruittonen plaats voor rijp volwassen fruit, warme kruidige tonen van kaneel en butterscotch en subtiel eiken.

Fonseca BIN 27 S/A (8)
Bin 27 deelt de stijl van de grote Vintage ports in diepgang en karakter. Speciaal geblend voor consistentie en karakter in de typsiche Fonseca-stijl, een perfecte port. Fruitige geuren met bramen, cassis, pruimen en kruiden. De smaak is vol en rond met mondvullende tannines.

Spanje, El Maestro Sierra, Pedro Ximenez S/A (6)
Na het zonnebad van deze PX druiven wanneer ze bijna rozijntjes zijn geworden, worden ze tot wijn geperst. Deze wijn wordt 12 jaar blootgesteld aan de zilte lucht van Jerez de la Frontera in Amerikaans eiken vaten. Je proeft dan de rozijnen, vijgen en chocolade, met een super zachte en lange afdronk. Een bonbon in een glas!

Blandy, Madeira, 5 years old (10)

Een Madeira van Malmsey en Bual. Rijk, vol en krachtig met tonen van gedroogd fruit, rijke honing, abrikozen en vruchtencake.