Frankrijk
Versterkte wijnen
Mas Amiel, Maury, Frankrijk 20 ans (14)
Complexiteit, finesse, elegantie en grote omvang voor deze 20 jarige… Als een wonder der natuur ontwikkelt deze wijn met prachtige amberkleurig aroma’s van zachtzuur gedroogde vijgen die zich vermengen met de suggestie van zoete specerijen, daarna groeit hij op meer verrassende tonen van verse drop. Een verbazingwekkende finish van grote persisitentie.
Burmester 10 yo tawny S/A (10)
Mooi bruin-tawny van kleur. De geur is zeer complex, het doet denken aan gedroogd fruit, amandel, hazelnoot, honing en vanille. Het mondgevoel is zeer zacht, elegant en intens.
Burmester 20 yo tawny S/A (15)
Delicaat goudgeel met okerkleurige schitteringen in het glas. Rijke, complexe aroma’s van hout, noten, rozijnen en honing. In de mond erg rijk met geconcentreerde smaken en een lange, fluweelzachte afdronk.
Porto Burmester, Vintage 2015 (10)
Diepe kleur met purpertint. Delicaat in de neus met volop rood fruit, zwarte bes en subtiel aroma van rozijnen. In de mond wordt de aanwezigheid van fruit nog versterkt. Fris en uitbundig met elegante tannines, complex en expressief, lange afdronk.
Porto Burmester, Vintage 2007 (18)
Paarse kleur en een intens Bouquet van rood fruit met aardse tonen. In de mond rond, romig en complex. Uitgebalanceerde frisheid voor de garantie van mooie ontwikkeling op de fles.
Porto Burmester, Vintage 1997 (30)
Dieprood van kleur met een rijk aromatisch boeket van rood fruit met cassis en chocolade. Complex, stevig van body maar toch elegant en ontwikkeld. Lange, persistente afdronk.
Spanje, Noë VROS, Pedro Ximenez S/A (10)
Na het zonnebad van deze PX druiven wanneer ze bijna rozijntjes zijn geworden, worden ze tot wijn geperst. Deze wijn wordt 30 jaar blootgesteld aan de zilte lucht van Jerez de la Frontera in Amerikaans eiken vaten. Je proeft dan de rozijnen, vijgen en chocolade, met een super zachte en lange afdronk. Een bonbon in een glas!
Cossart, Madeira, (8)
Krachtige neus met tonen van gedroogd fruit en toffee.De smaak heeft een rijke, volzoete aanzet met warme fruittonen, gevolgd door tonen van hout met in de afdronk van subtiele hints van chocolade.