Restaurant

Over Sjef's Table

Geniet van alles wat heerlijk is!

Wees welkom in onze open keuken en laat u culinair in de watten leggen. Lekkere luxe gerechten met een stevige basis in de klassieke keuken met onze draai uit de Orient.
Natuurlijk ook een mooie wijnkaart met prachtige wijnen uit de Oude wereld en verrassende wijnen uit de Nieuwe. Alle elementen komen samen om u optimaal te laten genieten.

Het klimaat in het restaurant is heerlijk door de airconditioning.

 

Open keuken

In onze open keuken beleeft u de ervaring van bij de Sjef aan tafel te zitten. De gerechten worden voor uw ogen bereid en de borden met zorg opgemaakt.

catering, party, luxe, hapjes, team, sjef's, table, finendining, lekker500, gaultmillau, eurotoques, michelin

Duurzaamheid

Duurzaamheid is vanzelfsprekend voor ons. We willen dat onze kleinkinderen ook op een fijne plek kunnen leven en genieten. Daarom hebben we een aantal pijlers benoemd waaraan we onze keuzes afmeten:

  1. de menselijke waarde: ons werk is supertof en onze passie en bevlogenheid kan alleen voortbestaan bij balans tussen werk en privé. Vandaar dat we onze werkdagen efficiënt inrichten en tijd maken voor familie en elkaar.
  2. de ingrediënten: we kopen in bij leveranciers met passie voor het vak en met respect voor de telers, boeren en de makers. Wij als familie bedrijf hebben dus het liefst producten van andere familiebedrijven, want wij weten dat alles wat we hebben, we feitelijk lenen van onze kinderen. Dus respect voor natuur, milieu en behoud van de natuurlijke bronnen is belangrijk. Dus vis, schaal- en schelpdieren van Yerseke, gevangen in de Noordzee en Oosterschelde of daar gekweekt, Nederlands kalfs- en rundvlees, en kazen en delicatessen uit Europa van kleine makerijen en wijnen van familie bedrijven, liefst van biologisch of biologisch-dynamisch verbouwde druiven. Door zo veel mogelijk af te nemen bij deze producenten komen er minder leveranciers aan de deur en beperken we dus de transport kilometers.
  3. de keuken: we zoeken altijd naar mogelijk gebruik van de reststroom. Want weggooien wat smaak heeft is natuurlijk uit den boze. Zo maken we van de schillen van sjalot een smaakvol poeder, van de stelen van de kruiden olie voor kruidenmayonaise en van de botten, graten en schalen krachtige bouillon. Ook de “bijvangst” vinden we dat onze verantwoordelijkheid om mee te werken, de vissers mogen het niet terugzetten dus laten we ervan genieten.
  4. de afvalstroom: er blijft altijd afval over. En logischerwijs zoeken we ook daarvoor efficiënte en milieu bewuste oplossingen. Zo wordt het glas gerecycled, gebruikte vetten en oliën worden biobrandstof en organisch afval wordt biogas en compost. Zo is de reststroom zo klein dat deze slechts 1 keer per maand opgehaald hoeft te worden en dit scheelt vele kilometers transport.