Ervaringen van onze gasten

Liefde gaat door de maag

Als familiebedrijf zijn mond-tot-mond reclame en vaste bezoekers het hart van ons bedrijf. Daarom focussen we op persoonlijke aandacht en topservice. Probeer het eens – wij weten zeker dat u weer terugkomt!

Dus u helpt ons enorm door anderen te vertellen dat u een fijne avond heeft gehad. Vertel het iedereen die het wil horen! De verschillende websites helpen ons daarbij dit aan een groot publiek te vertellen.
 
Ervaart u iets gedurende de avond wat u anders zou willen? Vertel het ons gerust direct, we doen onze uiterste best het u naar de zin te maken!

“Het is meer dan lekker eten bij Sjef’s Table, het is een klein feestje. Het team geeft je niet alleen het idee dat je echt welkom bent, maar doet vertrouwd aan, als familie. Het gemak waarmee een avond moeiteloos wordt ingevuld laat echter niet zien hoeveel tijd en werk daaraan vooraf gaat. Maar juist omdat die voorbereidingen zo goed getroffen zijn loopt alles op rolletjes: het tempo van uitserveren, een belangstellend woord, het oog voor de behoeften aan de tafels. En bovenop de uitstekende organisatie zetelt het resultaat, de plaatjes: de fantasierijk gevormde en gepresenteerde gerechten, met een smakelijk inleidend woord van de chef Jack zelf. Heerlijk!”
Joop P.

“En soms heb je dan geluk; om in een restaurant te komen waar alles klopt; van ontvangst, tot sfeer, tot een aangenaam gesprek met de eigenaar, en uiteraard tot alles wat er op tafel verschijnt… En als je nog meer geluk hebt kom je er weer eens terug; meer dan de moeite waard!”
Martin vd P.

Restaurant met passie
“Wij hebben al verschillende keren hier gegeten, en iedere keer was het weer fantastisch. De laatste keer een 5 gangen menu met wijnarrangement. Iedere gang weer een beleving. De aangepaste wijnen pasten uitstekend bij ieder gerecht. We blijven zeker terugkomen.”
Frank C.

Arnoud de K.

Sjef’s Table is al jaren een van onze favoriete restaurants. Zowel omdat er met groot respect voor de gebruikte ingrediënten wordt gekookt, maar ook vanwege de uitstekende gastheer Jack & gastvrouw Mary. Waar Jack voorheen zelf in de keuken stond, hebben ze inmiddels al enige tijd Bas Vermeeren aangetrokken als “Sjef” waarmee ze de volgende stap omhoog hebben gezet, zonder daarbij het “huiskamer gevoel” kwijt te raken. Want dat is het: Bij Sjef’s Table binnen stappen is gewoon thuis komen. En dat is een fijn gevoel.

We beginnen met een heerlijk champagne Taittinger waarvan Sjef al enige jaren groot fan is en daar kunnen wij ons alleen maar bij aansluiten. Hier krijgen we als amuse een zoetzure gember tomaat met komkommer en calamansie granite en schuim van rode tomaat bij geserveerd en de smaakpapillen staan gelijk op scherp: Fris, zuur, zoet en lekker genoeg om op het einde nog snel even het schaaltje aan de mond te zetten om de laatste druppels binnen te krijgen.

Qua menu gaan we voor de volledige 7 gangen:

8 soorten tomaat van de boer met kruiden crouton en korenaarasperges: Ik kijk eerst even bang naar links, daar mijn vrouw op zijn zachts gezegd geen fan is van rauwe tomaat. Maar, dat blijkt gelukkig goed te komen. Een heerlijk fris begin van het menu. Een van de tomaatsoorten is in een soort van ijs verwerkt welke de frisheid van het gerecht nog meer benadrukt. Een perfect voorbeeld van een verrassend vegetarisch gerecht.

Runder tartaar met peperlampong uitjes, zwarte peperkoek, merg met truffel, potatobun brioch en Royal Belgian Caviar osietra. Wauw… Als eerste de presentatie: Het gerecht ziet er schitterend uit. De kaviaar is overigens een supplement, maar een waardevolle toevoeging aan dit gerecht. In de potatobun zit aardappel verwerkt en waar je zou verwachten dit een “zwaar” broodje op zou leveren is het tegenovergestelde waar: Heel licht en luchtig. Hier smeerden we de merg met truffel op en dan een hapje van de tartaar en kaviaar er bij. Heerlijk zilte popjes van de kaviaar, een zuurtje van de uitjes. Geweldig, echt een top-gerecht!

Brandade met wilde zeebaars, molugaharing eitjes , gerookte melk schuim en zeekraal. Het schuim steekt mooi af tegen het donkere bord. De viskuit geeft een mooie luxe uitstraling. De melkschuim is lekker hartig geworden door het roken. De brandade kan je wellicht nog het beste zien als een soort “vis stampot” en is meer dan prima te pruimen!

Saffraan risotto, schuim van witte wijn en softshell krab. Safraan risotto: Prima, schuim van witte wijn? Ook lekker… Tempura softshell crab! We want more! Doe mij hier een grote bucket van en ik ben gelukkig. Heerlijk!

Kalfsucade en kalfslende met gepofte zoete ui en pipalipeper knoflook crème en kalfsjus. Hier hebben wij als supplement de eendenlever bij genomen. Wederom een plaatje, maar wat een gerecht! De kalfsucade valt uit elkaar op de tong, net als de eendenlever welke krokant is van buiten en heerlijk romig van binnen. De knoflook crème is zowel zacht als intens en de gepofte zoete ui is heerlijk fris zoet.

Hierna volgt een kaasplankje van het Kaas atelier en deze is zoals altijd prima in balans. Van de offcuts wordt nog een cheesecake gemaakt (de hele zaak ruikt naar gesmolten kaas). Top! En omdat het kan, hebben we een vintage port 1997 van Burmester laten aanrukken: Wel iets prijziger, maar af en toe moet je gewoon eens gek doen. Aanrader!

Als dessert kregen we Parfait van wilde aardbeitjes. Sorbet van aardbei en witte chocolade popping choco munt. Klassieke smaken met een reden: Het werkt. Misschien niet spannend, maar wel ontzettend lekker.
Daar we hadden aangegeven wel van ratafia te houden, kregen van de gastheer te horen dat ze hier “rooftafia” hebben. Een speciale bereiding van ratafia: De details heb ik niet onthouden, maar de presentatie was geweldig en het glas paste perfect bij het dessert.

Natuurlijk hebben we afgesloten met een koffie en friandises waar ook niets op aan te merken was.

Inmiddels komen we een kleine 5 jaar bij Sjef’s table over de vloer en elke keer klimmen ze weer een tree hoger op de culinaire ladder. Jack en Mary zijn helemaal in hun element als gastheer/gastvrouw waarbij hun liefde voor het vak er van afspat. Jack is naast het gastheerschap ook helemaal op zijn plek als sommelier waarbij hij ook graag adviseert buiten de kaart. En Bas als “Sjef” is ook een echte aanwinst en weet leuke verrassende gerechten op tafel te zetten waarbij niet voorbij wordt gegaan aan de essentie van hoofdingrediënten in het gerecht.
Hoewel het pand van buiten op zo’n beetje het meest troosteloze winkelstripje van Brabant zit, vindt men binnen het meest warme plekje van Brabant. Laat je dus niet afschrikken door de omgeving en stap eens binnen bij Sjef. Je krijgt geen spijt.

Deel uw eigen ervaring

Wilt u ook uw ervaring delen en daarmee andere gasten inspireren? Dat waarderen we enorm. We nodigen u dan ook van harte uit om uw ervaring te delen op Tripadvisor of Eet.nu. Hartelijk dank!

Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.