Taittinger is een prestigieus Frans champagnehuis, eigenlijk “Champagne Taittinger” geheten. De champagne van het huis is elegant en bevat vaak een groot aandeel chardonnay. Taittinger is in 1734 opgericht in Reims door Jacques Fourneaux onder de naam Forest-Fourneaux en werd in 1932 gekocht door Pierre Taittinger.

Champagne Taittinger S/A Brut Réserve (13/85)
Taittinger Brut Réserve is gemaakt van 40 % Chardonnay, 35% Pinot Noir en 25% Pinot Meunier, van perfect gerijpte druiven van 35 verschillende wijngaarden. Deze subtiele blend resulteert in een elegante en subtiele verfijnde champagne.

Champagne Taittinger S/A Prestige Rosé (90)
De intense en briljante body is helderroze van kleur. De bubbels zijn fijn en de mousse persistent. Expressief, jong & fris in de neus. Aroma’s van rood fruit met in de mond een fijne balans tussen een fluwelen textuur en een volle smaak. De smaak kan in vier woorden worden samengevat: levendig, fruitig, fris en elegant, zoals alleen een rosémelange dat kan zijn.

Champagne Taittinger S/A Prelude Grand Cru (100)
Prélude Grands Crus Cuvée is samengesteld uit Chardonnay (50%) en Pinot Noir (50%) die Taittinger exclusief heeft geselecteerd uit de beste Grands Crus-wijngaarden. Deze zeldzame blend wordt alleen geproduceerd met wijnen van de eerste persing en biedt de finesse en structuur die een geweldige wijn nodig heeft als hij voor langere tijd moet worden bewaard. In de mond vindt deze wijn de perfecte balans tussen de onmiddellijk minerale Chardonnay en de sterk expressieve Pinot Noir. Meer dan vijf jaar gerijpt in de kelder, is de Prélude cuvée uniek vanwege zijn opmerkelijke jeugd en grote rijkdom aan smaken.

Comtes des Champagne 2008 Blanc de Blanc (295)
De Comtes de Champagne Blanc de Blancs is het mooiste voorbeeld van de Taittinger House-stijl en is altijd een vintage cuvée. Het is gemaakt met 100% witte druiven uit de 5 dorpen met een Grands Crus-classificatie voor de Chardonnay-druif (Avize, Chouilly, Cramant, Oger, Mesnil-sur-Oger).

Deze cuvée wordt alleen gemaakt met sap van de eerste persing. Een klein percentage (5 %) van de blend wordt gerijpt in verse eikenhouten vaten om de zeer delicate balans van geroosterde tonen in de uiteindelijke wijn te creëren. Taittinger weet dat het geduld moet hebben met deze geweldige Chardonnays, die de kroon op zijn terroir zijn; de Comtes de Champagne Blanc de Blancs blijft tot 10 jaar in de krijtgroeven onder Saint-Nicaise, voordat ze tevoorschijn komen om de smaakpapillen van wijnliefhebbers te ontsteken en te verrassen.