Joyce vE

Gegevens van reviewer9 reviews • 0 foto's


Review door Joyce vEGeweldig restaurantje, schitterend onooglijk gelegen, hou dat maar even vol, zo'n pareltje wil je eigenlijk hebberig even voor jezelf houden. En dan kom je binnen en dan word je aangenaam verrast door een heerlijk rustige omgeving, prachtig liefdevol opgemaakte borden, fantastisch goede huiswijn, waarbij je je kunt afvragen hoe goed de wijnarrangementen moeten zijn, en gewoon verrukkelijk goed eten. Niet te veel, gewoon precies goed. Kozen met drie personen voor een 4 gangen chef's menu.
Reservering vooraf aangeraden, ga hier nu niet heen met de gedachte, 'even wat eten', plan van te voren. Dan is er alle tijd voor jou en je gezelschap. Zeer te waarderen, ook zakelijk, dat je vooraf nog wordt teruggebeld om te vragen wat de wensen zijn, zodat daar rekening mee wordt gehouden.
Reserveren bij dit restaurant zou ik echt aanraden, óók om te voorkomen dat hun succes hen te vlug voorbij zou gaan lopen. Ik gun deze mensen de tijd om hun formule rustig uit te bouwen. Denk dat Monarh en Kok Verhoeven in Tilburg er een stille disruptive bij krijgen. Sssst, tegen niemand zeggen.


Naam vakantieclub

Keuken 9 / 10
Service 9 / 10
Sfeer 9 / 10
Aanbeveling Ja

Recensie

Heerlijk gegeten, mooi geserveerd en gezellige ruimte. 
De buitenkant doet helaas anders vermoeden, dus kiezen op internet voor de locatie, dat is niet succesvol, maar eenmaal binnen is het een toprestaurant!


Naam Smulpaap
Titel Op niveau eten in huiselijke sfeer

Keuken 10 / 10
Service 10 / 10
Sfeer 9 / 10
Aanbeveling Ja

Recensie

Heerlijke gerechten, mooi opgemaakt en erg gastvrij verzorgd


Arnaud de Klerk


27 maart 2022 23:21

  • 10
  • 9
  • 10
  • 10

Afgelopen november zijn we bij dit pareltje hier in het zuiden terecht gekomen. We hebben toen heerlijk gegeten en kregen toen te horen dat ze een 11-ganger diner gingen doen in het voorjaar, precies op het moment dat mijn vrouw jarig was. We hebben toen gelijk gereserveerd en vandaag was het dan zo ver. 
We werden weer vriendelijk ontvangen en mochten kiezen waar we gingen zitten: We kozen er voor om naast de open keuken te gaan zitten zodat we af en toe lekker mee kunnen kijken met "de Sjef" om wellicht wat van zijn kunsten te leren. We beginnen lekker met een Taittinger Brut Reservé, de huis champagne. 
Over de wijnen is goed nagedacht: Voor de 10 normale gangen zijn 5 wijnen geselecteerd. Dus per 2 gangen één wijn. Op deze manier is het ook goed te behappen en maak je ook nog de laatste gangen bewust mee ;-) 
We krijgen de volgende gangen geserveerd:

Groene gazpacho, espuma van sla -> Heel zacht en fris van smaak met een lekkere crunch. Een mooi bewijs van wat je met groentje kan doen.

Ceviche van zeebaars, codium a la romana -> Heerlijk fris, met een lekker krokantje van zeewier. 

Marbre van kogel en foie gras -> En zo ga je van fris naar een lekkere combinatie van hartig, zoet & vettige orgaanvlees. 

Voorjaarsgroente a la nage -> Wederom een volledig vegetarisch gerecht. Een lekkere mix van groentje (Tuinbonen, wortel, sugersnaps, asperge & erwt). Precies gaar, lekker knapperig en hoog op smaak.

Tom kai, langoustine -> De Tom kai was uitgevoerd als een terrine en is best OK, maar de grootste held was toch echt de wortelpuree in dit gerecht. En de Langoustine, perfect bereid en heerlijk zoet.

Snijbonen a la carbonara -> Pasta carbonara zonder pasta, maar heerlijk! Vooral het de saus met kaas. Heerlijk!

Ballotine van Mechelse koekoek, saus van morille, duxelle van paddenstoel -> Waar een Mechelse kippetje toch niet goed voor is. Erg lekker bereid, super mals en lekker hartig!

Coquille & kaviaar -> Het spektakelstuk van de avond. En 2 van zulke mooie dure ingrediënten worden hier gecombineerd met de nederige knolselderij in pureevorm & gefermenteerde sliertjes. Wauw... simpelweg wauw. En hoewel de coquille en kaviaar geweldig zijn, steelt de (hartige) knolselderij de show.

Lamsnek, aardappel, jus & asperge -> Lekker, degelijk, hartig, troost... Alles bij elkaar. 

Brie de meaux en truffel -> Best OK. Het minste gericht van de avond, terwijl er eigenlijk niets mis mee is. Op zich een leuke take op een kaasplankje met overgang naar een dessert. Gewoon OK.

Tiramisu met matcha, witte chocolade en avocado -> Qua omschrijving een beetje kortsluiting in mijn hoofd. Avocado in ons dessert? Ja... zeker! Avacado in mijn dessert. Het romige combineert uitstekend met de rest. Lekker toch een frisse witte chocolade ijs en een crunch van tiramisu. Een waardige afluiter!

Vervolgens hebben we nog lekker een koffie/thee/espresso martini op. 
Wederom weer een leuke persoonlijke sfeer... bijna huiskamerachtig. Brabantse gastvrijheid in optima forma en een kok die vol trots en enthousiasme over zijn gerechten en achtergrond verteld. En die passie vind je terug op je bord.


Paul Bosch van Drakestein

WAANZINNIG lekker gegeten, elke gang weer. Wie had dat verwacht in Rijen??? Elke gang was ook een plaatje! Hoogtepunt van de avond: Sjef kreeg door dat ik een visliefhebber ben, en bood uit zichzelf aan mijn hoofdgerecht uit vis te laten bestaan ipv uit de zwezerik van het menu, en vervolgens zette hij me toch een mooie Skrei voor... Als kaasfreak bestelde ik ook een extra kaasgang, en ook die was zoals het hoort: 5 mooie stukjes kaas, o.a. de Spaanse Cabrales, en die lagen in al hun schoonheid op het bord, en niet verstopt onder allerlei versiering. Bij Sjef betaal je wel wat meer, maar het is daar iedere € waard, en ik kijk nu al uit naar mijn volgende bezoek!

10 Eten 10 Service 10 Sfeer 10 Gastvrijheid

Ons werk is onze passie, onze grootste drijfveer. Het is de reden dat we elke dag weer doen wat we doen. Ons werk daagt ons met elke nieuwe kaart uit beter te worden en meer te bereiken.